Reguli biliard – Cum se joaca biliard?

Nu stii cum sa joci biliard? Citeste acest tutorial in continuare si vei invata cum se joaca biliard, atat online cat si offline. In randurile ce urmeaza va voi prezenta cateva reguli de baza ce trebuie respectate in jocul cu 8 bile. Am structurat tutorialul in intrebari gen FAQ pentru a fi mai usor de inteles.

Ce este jocul acesta?
Biliardul cu 8 bile este un joc distractiv format din: 7 bile pline, 7 bile jumatati, o bila alba si o bila neagra. Obiectivul jocului este sa introduci o bila colorata intr-o gaura. Castiga primul jucator care introduce toate bilele sale inaintea celorlalti (inclusiv bila neagra).

Cum incepem jocul?
Tot ce trebuie sa faceti este sa spargeti setul de bile cu ajutorul bilei albe.

Am introdus o bila plina. Acum ce fac?
In acest moment tu vei avea setul de bile pline iar oponentul va avea bilele jumatati.

Asta am inteles. Dar ce fac dupa ce bag o bila de-a mea in gaura?
Bagi in continuare o alta bila de-a ta. Vei continua pana cand nu vei reusi sa nimeresti o bila de-a ta sau vei comite un fault (sau poate castigi fara nici o ratare ;) ).

Am dat in bila mea, dar nu am bagat-o in buzunar (gaura). Ce se intampla?
Daca ai tras in bila ta dar ea nu a intrat in gaura atunci este randul oponentului sa traga in bilele sale.

Am tras in bila alba, dar nu am atins nici o bila de-a mea. Ce se intampla?
Cand vrei sa nimeresti o bila si nu reusesti nici macar sa o atingi, se considera fault. In acest moment oponentul tau are dreptul sa isi aseze bila alba oriunde.

Am bagat bila alba in gaura. Ce are?
Se considera fault. In acest moment oponentul tau are dreptul sa isi aseze bila alba oriunde.

Mi-am bagat toate bilele. Acum ce fac?
Jocul decurge normal. Tot ce trebuie sa faci este sa bagi bila neagra si ai castigat!

Am bagat bila neagra inainte sa termin de bagat toate bilele mele. Ce s-a intamplat?
In aceasta situatie jocul se termina, iar tu pierzi.

Daca am bagat si bila neagra si bila alba din aceeasi lovitura, am pierdut?
Da! Dupa ce iti bagi toate bilele din set, trebuie sa bagi doar bila neagra ca sa castigi. Daca bagi si bila neagra si cea alba, oponentul tau este declarat castigator.

Inca ma simt nelamurit. Ma poti ajuta?
Pe websiteul nostru poti juca jocuri simple de biliard care te pot ajuta sa intelegi cum merge treaba. Incepe cu Pool Maniac 2. Este un joc foarte interesant si te vei prinde rapid cum se joaca. Daca vrei sa aflii mai multe tactici, reguli, etc. te poti uita la Eurosport direct pe siteul nostru. Campionatele de Snooker sunt foarte interesante si vei avea ocazia sa vezi legende vii in actiune.

Mai am cateva intrebari. Unde le pun?
Lasa un comentariu oriunde pe siteul nostru. Iti vom raspunde in cel mai scurt timp, iar cu ocazia asta vom completa aceasta pagina pentru a ajuta si alte persoane care vor sa invete sa joace biliard.

Ultimele Comentarii

Blogroll

    Despre

    Biliard-Online.Net este locul unde te poti juca o multitudine de variante de biliard printre care: bliard cu 8 bile, biliard cu 9 bile, Snooker si multe alte feluri. Scopul nostru este sa va aducem cele mai bune jocuri pe care le puteti juca, precum si cateva resurse si tutoriale folositoare. Contact: